Obilježavanje 20. godišnjice Udruge HVIDR-a Krapina

Dana 21. lipnja 2016. godine obilježili smo 20 godina djelovanja Udruge HVIDR-a Krapina koje je održano u restoranu Kod Žarka u Đurmancu.

 

HVIDR-a Krapina osnovana je 21. lipnja 1996. godine radi osiguranja, zaštite i brige članova Udruge i njihove obitelji te čuvanja dostojanstva poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, promicanja vrijednosti Domovinskog rata, organiziranje javnih tribina i okruglih stolova, edukativnih seminara i pružanje pravnih članovima Udruge.  - “Osnovali su je ratni  vojni invalidi s područja nadležnosti Ureda za obranu Krapina tj. s područja gradova Krapine i Pregrade te općina Đurmanec, Jesenje, Radoboj, Petrovsko, Desinić i Hum na Sutli.” - rekao je na predsjednik Udruge, Gabrijel Kosalec te nas podsjetio na brojne aktivnosti koje su organizirali tijekom 20 godina postojanja Udruge.

Velika čast nam je bila što nam se pridružila i pomoćnica ministra branitelja Tome Medveda, Nevenka Benić te nam prenijela čestitke i zaželjela daljnji uspješan rad. Jedan od nazočnih, također je bio i župan KZŽ, Željko Kolar koji se u svom pozdravnom govoru osvrnuo na rad Udruge te brojne poduzete akcije po pitanju istine o Domovniskom ratu: Vi rješavate brojne probleme koje je sustav davno trebao riješiti. Danas s ovog mjesta apeliram na sve one koji to mogu, da u vremenu pred nama konačno riješimo status svih onih koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, a još uvijek nemaju reguliran status“. Uz župana Kolara i pomoćnicu ministra Benić, sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je zajedno s predsjednikom Udruge i nekoliko članova palio svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Krapini.

Predsjednik Udruge HVIDR-a Krapina Gabrijel Kosalec je na svečanosti zajedno sa pomoćnicom ministra branitelja Nevenkom Benić podijelio zahvalnice članovima za dugogodišnji rad u udruzi, kao i pojedincima koji su Udruzi na razne načine pomogli u njezinom radu.

-“Želim na kraju naglasiti u ovom svečanom trenutku, kako se HVIDR-a mora baviti vojnim invalidima, suborcima i prijateljima, pomagat im na svim područjima, vratiti dostojanstvo i njima i Domovinskom ratu.” - zaključio je na kraju Kosalec.